Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
95 EUR

Welkom bij de ACT & Connect Relatietraining!

Vanaf deze plek word je de komende tijd meegenomen in alle kennis en kunde om jouw relatie te optimaliseren en te transformeren.

WAT LEER JE:

  • vanuit nieuwe perspectieven naar je relatie kijken
  • grip te krijgen op je eigen emoties en gedrag
  • om je geen slachtoffer (of dader) te voelen in je relatie
  • dat een relatie ook echt leuk en waardevol kan zijn!

Naast opdrachten, zijn er per module filmpjes te bekijken en podcasts te beluisteren. Verder wordt er uitleg gegeven over belangrijke theorieën zoals de hechtingstheorie en de systeemtheorie. De theorie is uiteraard niet verplicht, maar kan wel net de verdieping geven die je zoekt wanneer je vast blijft lopen in dezelfde gedragingen.

Door middel van voorbeelden uit het leven van Iris (38jr) & John (40 jr) krijg je zicht op hoe relatie therapie hen geholpen heeft. Iris en John zijn sinds 10 jaar samen, hebben een zoontje van 3 en zijn in verwachting van hun tweede kindje

Aan het einde van ieder hoofdstuk is er een quiz. Deze is niet bedoeld als scoringssysteem om aan te duiden of je iets goed of fout hebt. Het is vooral bedoeld als herhaling van de lesstof.

Per hoofdstuk is het zinvol om een relatie sessie in te plannen.

De gemaakte opdrachten kunnen veel emoties los maken. Ook kan het zijn dat je voor jouw gevoel vastloopt. Je weet niet goed wat jouw kernwaarden zijn, je voelt niet wat jou uit het verleden dwars zou zitten of je hebt geen idee meer hoe je, ondanks alle aangereikte tips en trics, met jouw partner nog op een normale manier kan communiceren. Het is goed om te beseffen dat iedereen een eigen tempo en een eigen geschiedenis heeft. Jouw rugzak zit misschien voller dan die van je partner of dan die van een ander stel. Jij doet het dus niet slechter dan anderen, je komt wellicht van verder… En des te moediger is het dan dat je wel deze moeite doet om zo intensief met jezelf en met je relatie aan de slag te gaan! Niets is zo vermoeiend als het werken aan jezelf. Mensen waar ik mee gewerkt heb zijn o.a. (ex) topsporters, managers van grote bedrijven en BNers. Maar hoe goed die mensen ook zijn hun werk, het aangaan en in stand houden van vruchtbare relaties is bij hen allemaal een zwakke plek. In een relatie doet het er niet toe of er een miljoen op de bank staat. In een relatie kom je er niet uit door alleen maar harder te werken. In een relatie kan je niet iemand op diens functioneren aanspreken en dan eisen dat diegene van gedrag verandert. In een relatie gebruik je niet zozeer je verstand, maar juist je gevoel. Dit maakt ook dat we ons zo gelukkig kunnen voelen wanneer we verliefd zijn.

Wanneer je aan een Miljardair vraagt wat maakt dat ze gelukkig of ongelukkig zijn, dan geeft 90% aan, dat dit afhangt van hoe het in hun relatie gaat.

Zoals Tony Robbins en Esther Perel het mooi zeggen ‘De kwaliteit van je relaties = de kwaliteit van je leven’!

Voor de inhoud van de training zie je het overzicht onderaan de pagina.

Wanneer je een hoofdstuk aanklikt, zie je vervolgens links in beeld uit hoeveel paragrafen het hoofdstuk bestaat.

Mocht je tijdens het doorlopen van de training vragen hebben, mail dan gerust naar karin@rensentherapie.nl

 

Stellen geven aan dat ze de training zien als een waardevolle aanvulling en verdieping op de ‘gewone’ relatiesessies.

“Na de relatiesessies was ik vaak moe en drong het soms niet goed tot me door wanneer er iets uitgelegd werd. Het is dan fijn om naderhand op een rustig moment alles nog even goed na te kunnen lezen”. – T & F.

Een ander stel geeft aan:

“Tijdens de sessie was er te weinig tijd om voor ons allebei het genogram uit te tekenen. Het was fijn dat we dit naderhand alsnog via de training nog konden doen”. – N & C.