Therapie sessies

Online de diepte in of op Bonaire aan jouw relatie werken

Lees hieronder de mogelijkheden…

Online de diepte in

Een crisis in de relatie red je niet met een romantisch etentje of een goed gesprek. Door dingen die gebeurd zijn, is er afstand ontstaan, je voelt je niet veilig bij de ander en gesprekken escaleren alleen maar.

Wanneer je er helemaal doorheen zit, wil je geen goed bedoelde adviezen van vrienden of familie. Je wilt aan een neutraal persoon jouw problemen voorleggen, je wilt jouw verhaal kwijt kunnen zonder dat iemand een oordeel heeft of ergens van schrikt. Ook zoek je richting in een periode die wellicht voelt als het dobberen op open zee. Graag bied ik je een reddingsboei en tools om zelf weer aan land te kunnen komen. Stap 2 is om een duurzame stevige boot te bouwen, waarmee jullie samen weer koers kunnen bepalen. 

Vanwege mijn emigratie naar Bonaire, zullen de sessies met stellen uit Nederland online, via beeldbellen plaatsvinden.

Soms hebben stellen het idee dat face to face, dus in den levende lijve, contact beter zou zijn. De vraag is echter of je de setting van de therapie dan niet onbedoeld belangrijker maakt dan de kwaliteit van de therapie. Het belangrijkste in elke vorm van therapie, is dat jij je op je gemak voelt bij de therapeut en dat jouw therapeut over voldoende tools beschikt om jou verder te kunnen helpen.

Of je nu voor online of offline therapie kiest, de effectiviteit van de behandeling wordt vooral bepaald door de klik met de therapeut. 

En zoals een collega het zo mooi zegt: “Kies de meest deskundige therapeut die je kunt betalen”.

Naast dat het je reistijd scheelt, zitten er nog meer voordelen aan online sessies. Het jezelf in beeld zien zitten, maakt dat je bewust wordt van jouw eigen lichaamshouding en maakt dat je actiever deelneemt aan de gesprekken, dan wanneer je in een therapieruimte zit. Het afdwalen wanneer jouw partner aan het woord is, lukt online niet onopgemerkt. Er zijn meerdere cliënten die aangeven dat ze meer over zichzelf durven te vertellen vanuit hun ‘veilige haven’ thuis met hun eigen favoriete kopje thee bij de hand.  Een ander voordeel kan zijn dat je geen oppas voor de kids nodig hebt (al is het dan wel de vraag hoe aandachtig je in de sessie zit, wetende dat er ieder moment een kind naar beneden kan komen lopen).

Bedenk in jullie keuze voor therapie vooral wat goed bij jou/jullie past. Plan vrijblijvend een kennismakingssessie in zodat je direct kunt ervaren hoe de online therapie aanvoelt. 

Kosten

Relatietraining €95,- of GRATIS bij relatietraject ‘middel’ en ‘lang’.

Relatietrajecten:

Intake = €50,- of GRATIS bij start relatietraject

Kort: 4 sessies = €700,-

Middel: 8 sessies = €1200,-

Lang: 12 sessies = €1600,-

Betalen in termijnen is mogelijk

Sessies op Bonaire

Verblijf jij voor korte of langere tijd op Bonaire?

Dan is het, naast online contact, ook mogelijkheid om fysiek met elkaar af te spreken.

Sinds ik op het eiland woon, heb ik mij verdiept in wat ik noem de ‘emigratie relaties’. De relaties die ondanks of juist door de emigratie op spanning zijn komen te staan. 

Veel mensen hebben bij het wonen op Bonaire het beeld dat dit wel perfect zou moeten zijn. Iedere dag geniet je dan van zon, zee en strand. Maar is dat wel zo? En is niet zelfs het tegenovergestelde waar…

Kan het wonen op een tropisch eiland niet alleen maar tegenvallen, als je er een te romantisch beeld bij hebt?

Overal waar je gaat, neem je immers jouw eigen problemen en stress mee. De gevoelige band tussen jou en je (schoon-)ouders staat bijvoorbeeld nog steeds onder spanning? En wellicht nu zelfs nog meer!

Waar je voorheen de vrijheid voelde om even weg te zijn van de dagelijkse sleur, ben je op het eiland juist nóg meer op elkaar aangewezen. Ondanks dat je hier vast veel contacten hebt, zijn de contacten minder diepgaand en kun je niet zo op jouw netwerk leunen als hoe je dat in NL deed. Merk je dat jouw droomleven (nog) niet van de grond is gekomen zoals je dat wilde? Voel jij je, ondanks al het moois om je heen, toch onrustig, onbevredigd en misschien ook wel eenzaam?

Wellicht ben jij fysiek wel geëmigreerd, maar mentaal/emotioneel nog niet!

Iets houdt jouw aandacht en energie nog bij Nederland en bij hoe de dingen vroeger was. De dingen gaan je te snel. Het lukt je niet optimaal om te genieten van al het moois om je heen. Je voelt je wellicht schuldig over de levenskeuzes die je hebt gemaakt. Je krijgt steeds meer twijfels over jouw keuzes. Vanuit al het gepieker trek jij je terug en wordt de eenzaamheid en de afstand in jouw relatie steeds verder vergroot. 

Neem vanaf nu, terwijl je dit leest, eens de tijd om stil te staan bij wat je eigenlijk echt nodig hebt. Het is niet niks om in NL huis en haard achter te laten en om een nieuw leven te starten in een ander land. Hoe ga je bijvoorbeeld om met het gemis van familie en vrienden? Hoe zorg je in een vreemd land, voor een steunend netwerk, zoals je dat in NL had? En, belangrijker nog:

Hoe zorg je dat jij en je partner voldoende tijd en aandacht voor elkaar blijven houden?

Als relatietherapeute EN ervaringsdeskundige help ik jullie graag om weer tot elkaar te komen en om alsnog ‘SAMEN’ jullie avonturen aan te kunnen gaan.

 

Individuele sessies mogelijk!

 Wil je rustig zelf ontdekken of relatietherapie wel iets voor jou is. Of twijfelt jouw partner om relatietherapie aan te gaan? Een individueel traject is ook mogelijk. Sowieso is het zinnig om naast de relatiesessies ook individueel gecoacht/ondersteunt te worden. Zoals ik uit toelicht in de online Relatietraining, draagt iedereen diens eigen (relatie)pijn met zich mee. Iedereen is erbij gebaat om die pijn eens echt een goed plekje te gaan geven, zodat je niet onbedoeld de mensen waarvan je houdt van je af duwt.

 

Ben jij klaar met strugglen en voel je dat jullie wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken?

Stuur me een mail met in het kort jouw (emigratie)relatieprobleem en beschrijf daarbij ook jouw relatiewensen. Ik neem dan zsm contact met je op. Samen bekijken we welke realistische doelen we kunnen stellen om weer tot een intieme en verbonden relatie te kunnen komen.

“Wij vonden de sessies fijn, omdat je beide kanten van het verhaal wilt horen en daarmee beiden wilt helpen om de communicatie tussen elkaar te verbeteren en elkaar nieuwe inzichten te geven. Er was ook geen oordeel over beide kanten, eerder begrip. Wat fijn is omdat je dan beiden niet het gevoel krijgt dat de visie van de 1 beter/slechter is dan de ander.”

J & I

“Bedankt voor de hulp die hebben ervaren. Van alle psychologen waar we tot op heden mee hebben gesproken hebben we aan jou de meeste ondersteuning gehad. Ook de parallellen, die je vertelde, tussen de gebeurtenissen die je persoonlijk heb ervaren en onze problemen hebben bijgedragen aan deze positieve ervaring.”

N & C

“Therapie bij Karin volgen is echt een aanrader. Als je wilt bewijzen dat je echt gelijk hebt… Kan je beter iemand anders kiezen. Er zijn altijd 2 kanten aan het verhaal en ze zorgt dat je allebei je verhaal kan doen. Gaat uit van het beste voor ons allebei en heeft als doel met hele simpele en vooral menselijke dingen je weer bij elkaar te brengen. Ze houdt je scherp en is eerlijk waar het belangrijk is”.

Brianne M.

“Karin voelde vanaf het eerste moment als mijn ‘safe haven’ waar ik aan mijzelf kon werken. Zij heeft mij niet alleen weer op de rit geholpen, maar ook in laten zien wat mijn potentie is en hoe ik mijn talenten in in zetten. Ook is mijn partner vaker mee geweest en hij is ook vol lof over de methodieken die Karin gebruikt en haar warme, maar directe aanpak”.

Fleur v IJ.

“Ik kon mijn emoties niet omschrijven. Hoe ik mij voelde… Karin voelt je feilloos aan en omschrijft in haar zeer gedetailleerde antwoorden hoe ik mij op dat moment voelde. Voor mijn werk ontmoet ik veel zorgverleners, maar heb nog nooit iemand ontmoet als Karin… Je bent oprecht begaan met mensen”.

Hulya S.

Weet je, elk gesprek met Karin is ondanks de inhoud, wel een feestje. Haar manier van communiceren is verhelderend, soms heel diep, maar wel een genot om naar te luisteren. Nou klinkt dit wel heel gezellig, maar zo open is zij ook. Met haar verhaal zet ze me wel aan het denken. Geeft ze haast ongemerkt, dus op een fijne manier, kritiek. En geeft ze handvatten om verder te kunnen. Ik kan haar iedereen aanraden die echt met zichzelf aan de slag wil gaan!

“The quality of your life is the quality of your relationships.”

Tony Robbins

vertrouwd door